Met ingang van 1 juli 2021 wordt het bestuurskantoor van Ozeo een arbeidstrainingslocatie (ATL) voor de leerlingen van VSO Atalant.  

Op Atalant zitten leerlingen van de Klimopschool en het Asteria College in Middelburg die behoefte hebben aan een contextrijke omgeving ter voorbereiding op de stap de maatschappij in. De leerlingen met als uitstroomprofielen arbeid en dagbesteding ontwikkelen in de ATL  algemene arbeidsvaardigheden en –competenties die in de schoolomgeving niet realiseerbaar zijn. 

De leerlingen vormen een facilitaire dienst die voor Ozeo, maar ook voor andere huurder(s) van het pand: Architectenbureau Rothuizen en Kunstuitleen Walcheren, beschikbaar is. In een later stadium wil men de werkzaamheden uitbreiden naar andere bedrijven op het terrein.

Twee begeleiders vanuit de scholen sturen de werkzaamheden op locatie aan. Zo worden de leerlingen gecoacht on the job. Leerlingen komen vier (les)blokken van 2 uur per dag arbeidsmatige activiteiten ondernemen. Elk blok starten zij met een instructie, taakverdeling en eindigen ze met een evaluatie. Leerlingen leren werken volgens vaste onderwijsmethodieken, denk bijvoorbeeld aan “Schoonmaak in de groothuishouding (microvezel)”, “Werken in de horeca/gastheer/gastvrouw (HACCP)” of “Terreinonderhoud (SVA 1)”.  

Brengt u binnenkort een bezoekje aan ons pand, dan komt u onze leerlingen vast tegen. Wie weet wijzen ze u de weg of verzorgen ze een lekker bakje koffie of thee!