Op vrijdag 9 februari 2024, brengt De Sprienke met trots de musical ‘Het Laatste Level’ ten tonele op het podium van Theater De Mythe in Goes. Met een cast van 200 enthousiaste leerlingen en ondersteund door 150 begeleiders, belooft het een bijzonder spektakel te worden. Deze activiteit vindt plaats ter ere van het 30 jarig bestaan van de school.

Er worden twee voorstellingen gespeeld, deze zijn speciaal afgestemd op twee verschillende doelgroepen. Om 10.30 uur zal de eerste voorstelling plaatsvinden, met leerlingen van de afdeling so (speciaal onderwijs) en emb (leerlingen met een ernstige meervoudige beperking). Vervolgens, om 12.45 uur, wordt het podium overgenomen door de leerlingen van het vso (voortgezet speciaal Onderwijs).

De Sprienke, een school die zich richt op speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs, biedt gespecialiseerd onderwijs aan leerlingen in de leeftijd van 4 tot en met 20 jaar. De school staat bekend om haar toewijding aan leerlingen met lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen en/of chronische, somatische aandoeningen. Leerlingen van De Sprienke komen vanuit heel Zeeland.

Het spelen in een musical is niet vanzelfsprekend voor deze bijzondere doelgroep, maar De Sprienke is van mening dat alle leerlingen een moment of fame verdienen, in de schijnwerpers op het podium.

Helaas zijn alle beschikbare kaarten al vergeven aan ouders, verzorgers en andere betrokkenen. De Sprienke kijkt uit naar een onvergetelijke dag waarin talent, diversiteit en inclusie centraal staan en waarin de leerlingen stralen op het podium van Theater De Mythe.